טיפול בטחורים - קשירה, טיפול בלייזר, שימוש בדופלר או צנתור

טיפול בטחורים על ידי כירורגיה או צינתור

טיפול בטחורים

טיפול בטחורים

ניתן לטפל בסימפטומים באופן ביתי, לשכך את הכאבים ולהוריד את הנפיחות על ידי:

  • אכילה מוגברת של סיבים תזונתיים – הוספת פירות ירקות וחיטה מלאה לתזונה, דבר זה ירכך את הצואה וימנע מאמץ בזמן יציאה.
  • טיפול מקומי משחתי או נרות – ניתן לרכוש בבית המרקחת תרופות לטיפול מקומי ללא מרשם רופא. הטיפול מכיל מספר מרכיבים הגורמים לכיווץ של הטחורים והפחתה של הנפיחות.
  • ניתן להשתמש גם בפדים עם חומרים הגורמים להרדמה מקומית.
  • אמבטיות ישיבה – יש לשבת באמבט מים חמימים, למשך 10-15 דקות למשך 2-3 פעמים ביממה.
  • משככי כאב – ניתן ליטול משככי כאבים באופן זמני על מנת להקל על הכאב.

תחת הטיפול הזה לרוב הסימפטומים חולפים לאחר כשבוע, אם אין הטבה לאחר פרק זמן זה, מומלץ לפנות לטיפול רפואי.

טיפול כירורגי בטחורים

  • טרומבקטומיה – לעיתים נוצר קריש דם בתוך טחור חיצוני. זה יכול להראות כגוש נמוש ורגיש סביב פי הטבעת ויכול לגרום לכאבים ולסבל רב. ניתן לבצע פתיחה של הטחור תחת הרדמה מקומית ולהוציא את קריש הדם ובכך להקל על הסבל. עם זאת הפרוצדורה יעילה רק כאשר היא מתבצעת תוך 72 שעות מתחילת היווצרות הקריש.
  • קשירת טחורים – פעולה המתבצעת לרוב במסגרת מרפאתית. הרופא יכול לשים 1-3 גומיות על בסיס כל קבוצת טחורים. דבק זה גורם לירידה באספקת הדם לטחור ובעקבות כך הטחור נופל לאחר כשבוע. הפעולה יכולה להיות כרוכה באי נוחות למשך כ- 48 שעות, ואף יכולה לגרום לדימום, בעיקר לאחר נפילת הטחור. לעיתים רחוקות יכולים להיות סיבוכים משמעותיים יותר היכולים להתבטא בחום או בכאבים עזים שלא חולפים.
  • סקלרותרפיה – ניתן לבצע הזרקה של חומר כימיקלי לתוך הטחור על מנת לגרום לכיווץ שלו, אמנם הפעולה לרוב אינה כרוכה בכאבים אך היא פחות יעילה מקשירת טחורים.
  • קואגולציה (על ידי לייזר, ביפולר או אינפרא-רד) – טכניקות הגורמות לקואגולציה – הטחורים פנימיים קטנים מתקשים, מתכווצים ונופלים. לרוב אין סיבוכים משמעותיים לאחר הליך זה והוא יכול לגרום לאי נוחות קלה.
  • HAL RAR – טיפול בטחורים מונחה דופלר. זוהי פרוצדורה אידיאלית לאנשים שאינם מעוניינים בכריתה של הטחורים. מתאימה לדרגה 1-3 של טחורים. קשירת הטחור נעשית על ידי זיהוי כלי הדם המספקים את הטחור בטכניקה מונחית דופלר, דבר זה גורם להתכווצות שלו ובהמשך להיעלמותו. הליך זה מיועד בעיקר לדימום מטחורים אך גם יכול לשפר את הכאב והגרד. ההחלמה קצרה יותר מכריתת טחורים ונמשכת בין 2-3 שבועות. עם זאת אחוזי ההצלחה נמוכים יותר מכריתת טחורים.
  • PPH – לרוב מיועד לטיפול בטחורים פנימיים. פועל על ידי סגירת אספקת הדם לטחורים. אמנם ההחלמה פחות כואבת מכריתת טחורים אך שיעורי החזרה גבוהים יותר והסיבוכים רבים יותר: כולל צניחה של הרקטום מחוץ לפי הטבעת. סיבוכים יכולים לכלול דימום, אצירת שתן ובאופן נדיר גם זיהום הנקרא אלח דם.
  • כריתת טחורים – פעולה כירורגית המתבצעת בחדר ניתוח תחת הרדמה כללית או אזורית. הפעולה כוללת כריתה של הטחורים לרוב על ידי מכשיר אנרגיה.  שיטה זו היא היעילה ביותר לטיפול בטחורים לטווח ארוך. ההחלמה כואבת ויכולה להימשך בין 6-8 שבועות.

צנתור לטחורים

לאחרונה נוספה פרוזדורה רפואית נוספת –  פעולה זעיר פולשנית לטיפול בטחורים הנקראת צנתור לטחורים.

פעולה זו כוללת גישה לכלי הדם דרך המפשעה או היד. במהלך הפעולה מתבצעת סגירה של כלי הדם המזינים את הטחורים. הפעולה מתבצעת תחת סדציה, אינה כרוכה בהחלמה כואבת ומאפשרת חזרה מהירה לשגרה. אחוזי ההצלחה של השיטה עומדים על כ- 80%.

מאת: דר’ מקסים סקסונוב ודר’ יפעת יוסף לישצ’ינסקי

x
סייען נגישות
הגדלת גופן
הקטנת גופן
גופן קריא
גווני אפור
גווני מונוכרום
איפוס צבעים
הקטנת תצוגה
הגדלת תצוגה
איפוס תצוגה

אתר מונגש

אנו רואים חשיבות עליונה בהנגשת אתר האינטרנט שלנו לאנשים עם מוגבלויות, וכך לאפשר לכלל האוכלוסיה להשתמש באתרנו בקלות ובנוחות. באתר זה בוצעו מגוון פעולות להנגשת האתר, הכוללות בין השאר התקנת רכיב נגישות ייעודי.

סייגי נגישות

למרות מאמצנו להנגיש את כלל הדפים באתר באופן מלא, יתכן ויתגלו חלקים באתר שאינם נגישים. במידה ואינם מסוגלים לגלוש באתר באופן אופטימלי, אנה צרו איתנו קשר

רכיב נגישות

באתר זה הותקן רכיב נגישות מתקדם, מבית all internet - בניית אתרים.רכיב זה מסייע בהנגשת האתר עבור אנשים בעלי מוגבלויות.

התקשרו עכשיו