הקיץ כבר כאן ורגע לפני שאנחנו מצטיידים בבגד ים חדש, סנדלים ובגדים קצרים, צריך להחליט מה לעשות עם הורידים שמבצבצים להם ובולטים להם מתחת לעור. מה הסיבות להופעתם ואיך אפשר להימנע מהם?
ד”ר אלכסנדר בלינקי, רדיולוג בכיר ומנהל אנגיו סנטר על כל מה שאתם צריכים לדעת כדי ליהנות מרגליים יפות.
“מדובר באחת המחלות השכיחות בעולם: שיעור הסובלים מורידים בולטים ברגליים עומד על למעלה מ-30% מהאוכלוסיה: “אחת מכל שתי נשים (!) ואחד מכל ארבעה גברים יסבלו במהלך חייהם מורידים מורחבים ומאי ספיקה ורידית”, טוען ד”ר בלינקי. פעילות גופנית מאומצת, עודף משקל, נשיאת משאות כבדים, פציעות ברגלים, הריונות ותרופות המכילות אסטרוגן (למשל גלולות למניעת הריון) עלולים להחמיר את הבעיה. עוד נמצא כי התופעה נפוצה במיוחד בקרב אנשים בעלי מקצועות הדורשים עמידה ממושכת, כגון ספורטאים, רופאים מנתחים, ספרים, קופאיות ומוכרים. חולשה גנטית של דפנות ושסתומי הורידים, ולחץ מופרז בתוך הוריד בגלל קשיי יציאה גם הם בין הגורמים לתופעה.
למרות שכיחות המחלה, והסיכונים בהם היא כרוכה, רק כ־10% מהסובלים מורידים ברגליים מטפלים בבעיה. אמנם אין אפשרות למניעה מוחלטת של הופעת ורידים ברגליים, אולם ניתן לעכב את התופעה ולמנוע את החמרתה.
מאת: ד”ר אלכסנדר בלינקי מנהל תחום כלי דם ורדיולוגיה פולשנית
אתר מונגש
אנו רואים חשיבות עליונה בהנגשת אתר האינטרנט שלנו לאנשים עם מוגבלויות, וכך לאפשר לכלל האוכלוסיה להשתמש באתרנו בקלות ובנוחות. באתר זה בוצעו מגוון פעולות להנגשת האתר, הכוללות בין השאר התקנת רכיב נגישות ייעודי.
סייגי נגישות
למרות מאמצנו להנגיש את כלל הדפים באתר באופן מלא, יתכן ויתגלו חלקים באתר שאינם נגישים. במידה ואינם מסוגלים לגלוש באתר באופן אופטימלי, אנה צרו איתנו קשר
רכיב נגישות
באתר זה הותקן רכיב נגישות מתקדם, מבית all internet - בניית אתרים.רכיב זה מסייע בהנגשת האתר עבור אנשים בעלי מוגבלויות.