השיטה הטובה ביותר לטיפול בהגדלה שפירה בערמונית

השיטה הטובה ביותר לטיפול בהגדלה שפירה בערמונית

בלוטת הערמונית

מהי השיטה הטובה ביותר לטיפול בהגדלה שפירה של הערמונית?

לטיפול בהגדלה שפירה של הערמונית אין גישה אחת אשר מתאימה לכלל המטופלים. כל טיפול מתאים בדרכו שלו לתסמינים של ערמונית מוגדלת, מצב הנפוץ מאוד בגברים מבוגרים.

אפשרויות ההתמודדות עם המצב כוללות השגחה ושינוים בסגנון החיים, טיפול תרופתי או התערבות ניתוחית או פולשנית.

השגחה ושינוים בסגנון החיים

מתאים למטופלים להם יש תסמינים קלים ושאינם מטרידים.

ישנם מטופלים שבעקבות ההשגחה והשינוי מציינים שהתסמינים משתפרים עם הזמן.

-ניתן להגביל צריכת נוזלים לפני שינה, להמנע ממשקאות כמו אלכוהול או קפה.

-יש לדעת שתרופות מסוימות (כגון תרופות לנזלת או תרופות נגד אלרגיה) יכולות להחמיר את התסמינים.

טיפול תרופתי

אם התסמינים אינם משתפרים או מחמירים למרות שינויים באורח החיים ניתן להתחיל בטיפול תרופתי. קיימות שלוש קבוצות של תרופות לטיפול

  • חסמי אלפא – קבוצת תרופות אשר פועלות על השריר החלק בערמונית ובשופכה. תרופות ממשפחה זו כוללות את Alfuzosin, Doxazosin, Terazosin וTamsulosin-.
  • חוסמי 5 אלפא רדוקטז– עוזרים לכווץ את הערמונית ולמנוע המשך גדילתה. תרופות ממשפחה זו כוללות את Dutasteride ו-Finasteride.
  • חוסמי פוספודיאסטרז 5 – עוזרות להגביר את זרימת הדם. תרופות ממשפחה זו כוללות את Sildenafil, Verdenafil, Tadalafil ו-Avanafil.
  • תרופות ממקור צמחי – טיפולים אלה נחקרו רק באופן חלקי והטיפול בהם מוביל לתוצאות מעורבות. כוללות תמצית דקל הננסי ותמצית שיזף אפריקאי.

התערבות ניתוחית או פולשנית

במידה והתסמינים אינם משתפרים לאחר הטיפול התרופתי, הטיפול הניתוחי או הפולשני הוא המומלץ. התסמינים כוללים אצירת שתן, החמרה בתפקוד הכלייתי, שארית שתן גדולה לאחר התרוקנות, זיהומים חוזרים בדרכי השתן.

  • כריתת הערמונית דרך השופכה (Trans Urethral Resection of Prostate – TURP) הינה השיטה הקלאסית עם תוצאות טובות לכ-80-90% מהמטופלים. הפעולה מבוצעת על ידי אורולוג, בהרדמה כללית. בשיטה זו צינורית מוחדרת דרך השופכה ודרכה מבוצעת כריתה חלקית של הערמונית.

עקב סיבוכים כגון דמם, אימפטונציה, פליטה לאחור ואחרים, קיימות אלטרנטיבות טיפוליות לשיטה זו.

  • שיטות ניתוח זעיר פולשניות בהם במקום כריתה, הערומנית עוברת אבלציה על ידי לייזר, חימום, גלי קול או גלי מיקרו. הן תופעות הלוואי והן ויעילות פחותים בהשוואה לכריתה דרך השופכה, בעיקר בערמונית בעלת נפח גדול.
  • אמבוליזציה של עורקי הערמונית (Prostatic artery embolization – PAE) הינה פעולה זעיר פולשנית אשר מבוצעת על ידי החדרת צינורית קטנה לעורקים המספקים דם אל הערמונית. דרך הצינוריות מוחדרים חלקיקים קטנים אשר חוסמים את כלי הדם של הערמונית, דבר אשר גורם להקטנה הדרגתית של הערמונית.

מטופלים אשר מעדיפים שלא לעבור פעולה ניתוחית או שיש להם התוויות נגד לניתוח יכולים לעבור אמבוליזציה של עורקי הערמונית ובהשוואה לפעולות הניתוחיות, היא כרוכה בסיכון נמוך יותר לתופעות לוואי.

השיפור לאחר האמבוליזציה הוא הדרגתי, כוון שלערמונית לוקח זמן להצטמצם בממדיה.

מאת: ד”ר אחיהוד בנדט – מנהל תחום רדיולוגיה פולשנית

x
סייען נגישות
הגדלת גופן
הקטנת גופן
גופן קריא
גווני אפור
גווני מונוכרום
איפוס צבעים
הקטנת תצוגה
הגדלת תצוגה
איפוס תצוגה

אתר מונגש

אנו רואים חשיבות עליונה בהנגשת אתר האינטרנט שלנו לאנשים עם מוגבלויות, וכך לאפשר לכלל האוכלוסיה להשתמש באתרנו בקלות ובנוחות. באתר זה בוצעו מגוון פעולות להנגשת האתר, הכוללות בין השאר התקנת רכיב נגישות ייעודי.

סייגי נגישות

למרות מאמצנו להנגיש את כלל הדפים באתר באופן מלא, יתכן ויתגלו חלקים באתר שאינם נגישים. במידה ואינם מסוגלים לגלוש באתר באופן אופטימלי, אנה צרו איתנו קשר

רכיב נגישות

באתר זה הותקן רכיב נגישות מתקדם, מבית all internet - בניית אתרים.רכיב זה מסייע בהנגשת האתר עבור אנשים בעלי מוגבלויות.

התקשרו עכשיו